Kestävät teknologiat -koulutusohjelma on monialainen, tulevaisuuteen suuntaava kokonaisuus. Ohjelmassa saatavan osaamisen kautta edistetään vastuullista tuotantoa ja resurssien käyttöä. Koulutuksessa saat ymmärrystä siitä, miten tuote tehdään, mutta opit myös arvioimaan sen liiketaloudellista potentiaalia ja kestävyysnäkökulmia prosessin eri vaiheissa. Tietojohtamisen kautta tutkit erilaisia tekniikoita ja käytäntöjä, joilla informaatiota voidaan hallinnoida, analysoida ja hyödyntää. Keskiössä on tiedon rooli organisaation eri toiminnoissa.
Koulutusohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden opiskella tieto- ja materiaalitekniikan osaajaksi erilaisiin tuotekehitys-, tutkimus-, asiantuntija-, ja johtotehtäviin. Suuntaudut opinnoissasi joko materiaalien ja teollisten tuotteiden tai digitaalisten tuotteiden maailmaan. DI-vaiheessa syvennät osaamistasi suuntautumisvaihtoehtosi mukaisiin sovelluksiin, menetelmiin ja teollisiin käyttökohteisiin.
Löydät koulutuksen hakukohteet ja suorat linkit Opintopolkuun tämän sivun lopusta.
Kestävät teknologiat, Joensuu
- Kouluttaudu tieto- ja materiaalitekniikan ammattilaiseksi!
- Koulutuksesta vastaavat yhteistyössä kemian ja kestävän teknologian laitos, tietojenkäsittelytieteen laitos ä metsätieteiden osasto.
- Opiskelet tarpeellisia perusopintoja matematiikasta, fysiikasta, kemiasta ja tietotekniikasta. Tutustut myös luonnonvarojen kestävään käyttöön, materiaalitekniikkaan, mittaustekniikkaan, teollisiin prosesseihin ja teollisuustalouteen ä tiedolla johtamiseen.
- Kaksi suuntautumisvaihtoehtoa:
- materiaalit ja teolliset tuotteet
- digitaaliset tuotteet.
Tutustu Kestävät teknologiat -koulutusohjelman opintoihin
Tutkinnon suoritettuasi hallitset fysiikan, kemian ja digitalisaation ilmiöitä, osaat ohjelmoida ja käsitellä tietoaineistoja ä lähestyä teknistä ongelmaa eri näkökulmista. Lisäksi sinulla on paitsi kestävyysteemojen ymmärrystä myös teknillistaloudellisen ajattelun perusteet. Valmistuttuasi tiedostat tekniikan ja oman työsi vaikutukset ihmisiin, talouteen, yhteiskuntaan ja ympäristöön.
Opinto-opas 2024-25
(180 op)
(120 op)
Koulutusohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden opiskella tieto- ja materiaalitekniikan osaajaksi erilaisiin tuotekehitys-, tutkimus-, ja asiantuntijatehtäviin. Kandivaiheessa kokoat laaja-alaista osaamista luonnontieteistä, taloudesta, tietojohtamisesta ä erilaisista materiaalitekniikan ja tietotekniikan perusteista. Opintojen DI-vaiheessa syvennät osaamistasi tuotantotaloudessa ja datatieteessä.
Koulutusohjelmassa on kaksi suuntautumisvaihtoehtoa. Erikoistut oman valintasi mukaisesti joko materiaalitekniikkaan ja teolliseen tuotantoon tai digitaalisiin tuotteisiin.
Opintojen aikana uusiutuvien luonnonvarojen käytön mahdollisuudet, rajoitteet ja sovellukset tulevat tutuiksi. Valmistuttuasi omaat perustiedot luonnonvarojen kestävästä käytöstä, jalostusmahdollisuuksista ja tuotteista. Kursseilla opiskellaan materiaalien rakennetta, ominaisuuksia ja tuotantotekniikkaa mutta myös niiden muotoilua ja tuotekehityksen prosesseja.
Saat valmiudet tiedon hakuun ja tietoaineistojen käsittelyyn ä digitalisaation hallintaan materiaalien ja tuotteiden valmistuksessa. Digitaalisten tuotteiden suuntautumisen valinneet perehtyvät ICT-alan uusimpiin teknologioihin tekoälyn, laajennetun todellisuuden ja monipuolisten matemaattisten työkalujen kautta. Opinnot antavat tarvittavat tiedot digitaalisen murroksen hallintaan ja tietojohtamisen soveltamiseen teknisillä aloilla.
Tekniikan kandidaatin tutkinnon rakenne (180 op)
Kandidaatin tutkinnon osaamistavoitteena on riittävä viestintä- ja kielitaito oman alan tehtäviin ä kansainväliseen toimintaan ja yhteistyöhön. Tutkinto-ohjelmalla on kaikille yhteisiä opintoja, joihin sisältyy johdanto-opintoja, kieli- ja viestintäopintoja, tuotantotalouden ja kauppatieteiden opintoja, tietotekniikkaa, matematiikkaa ja eri luonnontieteitä ä yliopisto-opintoihin orientoivia opintojaksoja, joita on yhteensä 90 op.
Näitä syventävät aineopinnot, joissa käydään läpi perusteita materiaalitekniikasta, tietotekniikasta, johtamisesta ja projektityöskentelystä ä mittaus- ja ympäristötekniikasta. Näiden lisäksi valitset suuntautumisvaihtoehdoksi joko materiaalit ja teolliset tuotteet tai digitaaliset tuotteet.
Täydennät osaamistasi valitsemalla 25 opintopistettä vapaasti valittavia opintoja joko tarjolla olevista moduuleista tai räätälöimällä oman kokonaisuutesi.
پdz-Բööopinnoissa korostuvat kansainvälisyys, teollisuuden kanssa yhdessä toteutetut opintokokonaisuudet, harjoittelumahdollisuudet ä tuotantotalouden ja datatieteen syventävät sisällöt, jotka valmistavat sinua työelämän monialaisiin haasteisiin.
پdz-Բöön tutkinnon rakenne (120 op)
پdz-Բöökoulutuksessa syvennät osaamistasi valitsemassasi suuntautumisvaihtoehdossa. Lisäksi laajennat osaamistasi muun muassa vieraan kielen, tuotantotalouden (15 op) ä tietojohtamisen ja data-analyysin (15 op) opintojen osalta. Suuntautumisvaihtoehtojen sisältönä syventävissä opintokokonaisuuksissa ovat pakolliset 37 op ja valinnaiset 20 op syventävät opinnot ä 30 op laajuinen DI-työ joka tyypillisesti ohjataan yhteistyössä jonkin teollisuustoimijan kanssa.
Tervetuloa Joensuun kampukselle!

Opiskelijan Joensuu
Joensuu on aito opiskelijakaupunki: kampuksella opiskelee jo yli 9000 tutkinto-opiskelijaa.
Lue lisääNäin haet Kestävät teknologiat -koulutukseen
Koulutukseen hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-verkkopalvelun kautta. Koulutuksen hakukohteet ä tarkemmat hakuohjeet ja -aikataulut löydät Opintopolusta. Itä-Suomen yliopiston hakijapalvelut auttaa opiskelijaksi hakemiseen ja opiskelijavalintaan liittyvissä yleisissä kysymyksissä: hakijapalvelut@uef.fi.